Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


"Tudtad-e?"

szep

 

A brunei-i szultán a hatalmas kőolajkiteremelés következtében naponta dollármilliókat keres, anélkül, hogy a kisújját megmozdítaná. Az egyik felesége nagy Michael Jackson rajongó volt, ezért, hogy neki kedveskedjen, meghívta a Pop Királyát, hogy adjon egy koncertet, amelyre 1996. július 16-án került sor. 

Michael az egész stábjával utazott Borneo szigetére, és 20 millió dollár ellenében tett eleget a szultán meghívásának. 

 

 

A szultánnak ez az összeg amolyan borravalónak számít, ugyanis 250 milliárd dollárra becslik vagyonát.
 
 
 
Észak-Afrikában (kivéve Tunézia) és sok Közel-Keleti országban (pl. Pakisztán, Irán, Irak, Szíria, Jordánia, Líbia) Michael "Blood On The Dance Floor" című albuma csak cenzúrázás után jelenhetett meg. Ebből az okból a legtöbb dalt megvágtak. A "Blood On The Dance Floor"-t "On The Dance Floor"-ra keresztelték át, mivel a "blood" (vér) szó Istenkáromlást jelent. Ezért a dalnak a végét teljes egészében levágták. Az első szakaszban az "out to kill-t" "how does it feel" váltja fel. Az "out to kill" erőszakra való felhívást sugall az iszlamisták fülében. Szintén problémát okozott a "Look who took your under" sor, mivel az a tény, hogy egy nő egy férfi felett uralkodjon az iszlám kulturában elképzelhetetlen. Így "Susie got your number" hallható helyette. A "Ghost" című dalból kivágták a "put a knife in my back, shot an arrow in me" című sort, az "Is it Scary" viszont megúszta a cenzárázást. Azonban a "Morphine" című számot teljese egészében levették az albumról. Nem tartják elfogadhatónak, hogy kábítószerről énekeljen valaki. 
A "Superfly Sister"-t szinte teljesen "feldarabolták", minden szexualitásra vonatkozó sort kivettek belőle.
 
 
Neverland farmján Michaelnek volt egy titkos galériája, amelyben több száz antik tárgyat őrzött. Helyet kapott itt 1 millió dollár értékben ékszer, porcelán figurák, amelyeken Ő és Disney karakterek láthatóak, valamint egy hatalmas kép, rajta olyan alakokkal, mint Albert Einstein, George Washington, Abraham Lincoln, Mona Lisa és ET. Mindannyian napszemüveget viselnek a képen.
 
 
Michaelnek bőrbetegsége volt, amelynek neve Vitiligo. A rendellenesség hatására a bőr pigmentjei elvesztik színüket. Családon belül könnyen örölkődik, Michael nagyapjától örökölte. Minden 100 emberből 2 magában hordozza a betegségre való hajlamot. Soha nem próbálta meg világosabbá tenni a bőrét. Minden olyan pletyka, amely szerint ez történt egyszerüen nem igaz. Az először foltokban jelentkező fehéredést erős sminkkel próbálta meg eltakarni, egyenletessé tenni.
 
 
Jackson 1993-ban fellépett a Super Bowl félidejében látható showban. Ezzel egy új hagyományt nyitott meg, s mellesleg felállította a történelem legtöbb nézője által követett TV-s esemény rekordját
 
 
Michael kedvenc száma a hét volt. Ez a szám számtalanszor megjelenik a Dangerous albumon. Mike kedvenc elnöke volt Andrew Jackson (a hetedik elnök a sorban), s 7-es méretű cipőt hordott
 
 
A Dangerous albumon megjelent "In The Closet" című dalban hallható hang a közhiedelemmel ellentétben nem Naomi Cambellé, hanem Stephanie hercegnőé. Eredetileg Madonna énekelt volna Michaellal, azonban a két sztár nem tudott megegyezni bizonyos részletekben.
 
 
A Guiness Books of World Records szerint minden idők legnagyobb szerződése a szórakoztatóiparban Michael Jackson nevéhez kötődik. Az egyezséget a 90-esévek elején kötötte meg a Sonyval, s értéke meghaladja az 1 milliárd dollárt...

...Michael Jackson nyerte a legtöbb Grammy Díjat egy évben. Az év 1984 volt, amikor 8 szobrocskát vihetett haza.
 
 
A Guiness Books of World Records szerint Michael Jackson nyerte a legtöbb Grammy Díjat egy évben. 1984- ben  8 szobrot vitt haza.
 
 

Michael Jackson és Fred Astaire nagyon jó barátok voltak.

Michael példaképének tekintette barátját, aki többször is utódjának nevezte Michaelt. Mindketten egyedi tánctudásuknak köszönhették színpadi sikereiket.

 

 

 

Michael Jackson volt az első fekete művész, akinek videóklippje megjelenhetett az MTV-n.

 

Az 1982 végén indult MTV-re sorban robbantak be Michael klipjei, többek között a Billie Jean, a Beat It és a Thriller. A kezdeti ellenállást követően az összes többi rádió és TV adó is behódolt Jackson előtt.

 

 

Az Apollo színházban van egy fa, aminek az a legendája, hogy ha valaki megérinti, akkor szerencséje lesz. Amikor a Jackson 5 1968-ban fellépett ott, mindannyian megérintették, viszont Michael Jackson, mielött felment volna a színpadra, vissz*rohant és mégegyszer megérintette. A legendák szerint ennek köszönheti kiemelkedő sikereiet.

 

 

 

 

 

 
 

 

Képgaléria


Utolsó képArchívum

Naptár
<< Augusztus / 2019 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 35617
Hónap: 538
Nap: 22