Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Michael Jackson búcsúztatása

2009. június.25.-én Michael Jacksont eszméletlen állapotban találták Los Angelesben, Holmby Hillsben, a North Carolwood Drive-on lévő kastélyában. Conrad Murray, az énekes magánorvosa megpróbálta újraéleszteni a sztárt, de ez sikertelen volt. A Los Angelesi 911-es segélyhívó telefonszámra este 19 óra 22 perckor érkezett hívás, három perccel ezután már megérkezett a rohammentő az énekes házához. A jelentés szerint az énekes ekkor már nem lélegzett és újraélesztést hajtottak végre rajta. Az énekest a Ronald Reagan UCLA Medical Center-be szállították, út közben folytatták az újraélesztést még teljes egy órán keresztül a kórházba való megérkezés után is (20 óra 13 perc). Jackson halála világszerte megdöbbenést váltott ki az emberekből. Halálát hivatalosan 21 óra 26 perckor jelentették be.

A hír gyorsan terjedt a világhálón, ami miatt sok weboldal lelassult és összeomlott. A TMZ is és a Los Angeles Times honlapja is leállt.

Az énekes búcsúztatását 2009. július.7.-én tartották a los angelesi Staples Centerben, amelyet a CNNélőben közvetített. Ezt egy családi körben tartott megemlékezés követett a Hollywood Hills-en lévő Forest Lawn Memorial Park-ban. Jackson koporsója végig ott állt a szertartás alatt, de nem adtak információt arra vonatkozóan, hogy a holttest hol volt a megemlékezés idejében. Néhány nem hivatalos forrás azt állította, hogy világszerte egy milliárd ember nézte a szertartást.A Nielsen 31.1 millióra becsülte az amerikai nézők számát (összehasonlításképpen: 35,1 millióan nézték Ronald Reagan volt amerikai elnök temetését 2004-ben és 33.1 millióra becsülték azoknak az amerikai nézőknek a számát, akik Diana wales-i hercegnő temetését nézték 1997-ben).

A Staples Centerben tartott szertartáson énekelt Mariah Carey, Stevie Wonder, Lionel Richie, John Mayer, Jennifer Hudson, UsherJermanie Jackson és Shaeen JafargholiBerry Gordy és Smokie Robinson emlékbeszédet mondott, míg Qween Latifah felolvasta a We had him című verset, amelyet erre az alkalomra írt Maya AngelouAl Sharpton baptista lelkipásztor szavait állva tapsolták meg, amikor azt mondta Jackson gyermekeinek, hogy "Semmi sem volt különös Apátokban. Az volt a különös, ahogy kellett, hogy bánjon veletek. De Ő mindenesetre megtette."Jackson 11 éves lánya, Paris Katherine sírt, ahogy a következő szavakat mondta a tömegnek: "Amióta csak megszülettem, Apu volt a legjobb apa, akit csak el tudtok képzelni....Csak azt akarom mondani, hogy ....olyan nagyon....szeretem Őt." 2009. augusztus 24-én, néhány újság ismeretlen forrásokra hivatkozva azt állította, hogy a los angelesi halottkém úgy döntött, hogy az énekes halálát emberölési ügynek minősíti; ezt később, augusztus 28-án a halottkém cáfolta. A halála előtt Jackson propofoltlorezapomat és midazolamot kapott.Az énekes haláláért orvosát, Dr. Conrad Murray-t gondatlanságból elkövetett emberölés bűntettében az esküdtszék elmarasztalta.

 

 

220px-michael_jackson_star_on_hollywood_blvd_-cropped-.jpg

 
 

 

Képgaléria


Utolsó képArchívum

Naptár
<< Augusztus / 2019 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 32189
Hónap: 895
Nap: 44